Chargement...

Chargement en cours

Stäng fönstret



Ingredienser

300 g morötter
200 g sötmandel
4 st ägg
2 dl Canderel strö
1 msk kanel
0,5 st citron
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt margarin eller smör ströbröd

Glasyr
200 gr lätt färskost
25 gr margarin eller smör
1 dl Canderel strö
0,5 st citron
0,5 dl kokosflingor.

Skriv ut recept

Hem > Recept > Morotskaka

Morotskaka



Tillagning

morotskakaSkala och finriv morötterna. Skålla och skala mandeln. Torka mandeln och mal den i en kvarn. Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och Canderel strö pösigt. Riv citronskal och pressa ur citronsaften och blanda ner i smeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt detta, mandeln och morötterna till äggsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i vitan försiktigt i smeten. Smöra och bröa en 25 cm bred form. Häll i smet. Grädda 45 minuter på nedre falsen av ugnen. Stjälp upp kakan och låt svalna under bakduk.

Rör ihop ost och smör. Tillsätt Canderel strö, rivet citronskal och citronsaft. Bred glasyr över kakan och strö kokosflingor och lite riven morot.

Tillbaka till recept