Chargement...

Chargement en cours

Stäng fönstret



Ingredienser

1-1,5 kg färska rödbetor i normalstorlek
200 g ruccola
1 kruka färsk basilika
100 g parmesanost
3 dl balsamvinäger
1 st kanelstång
1 msk Canderel strö
1 dl olivolja
1 msk majsmjöl
1 dl pinjenötter

Skriv ut recept

Hem > Recept > Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter

Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglaze



Innan man börjar !

Antal portioner :
10 personer



Tillagning

RödbetscarpaccioKoka rödbetorna med skalet på tillsammans med lite salt i ca. 35-40 minuter eller tills de känns klara med stickprovet. Sila och låt svalna.

Rosta pinjenötterna i en stekpanna så att de får en gyllenbrun färg. OBS! Ingen olja behövs! .

Blanda balsamvinäger, kanelstång samt Canderel i en kastrull och låt sjuda tills blandningen har fått en krämaktig konsistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt lite majsmjöl utblandat i vatten.

Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en mandolin eller osthyvel och lägg i en ring på tallrikarna. Lägg ner ruccolan med ungefär hälften av basilikan i en skål med kallt vatten med ett par matskedar balsamvinäger samt olivolja. Ta upp ruccolan och krama ur, gör sedan en boll av ruccola/basilika-salladen och lägg i mitten.

Ringla över olivoljan samt glazen och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilikan

Recept och foto: Rent a Chef

Tillbaka till recept