Chargement...

Chargement en cours

Stäng fönstret

Ingredienser

För kexbotten:
100 g pepparkakor
100 g mariekex
50 g lättsmör
20 g vatten
För krämen::
8 matskedar Canderel Green
300 g Philadelphia eller liknande
6 cl lättgrädde
100 g färskost
20 g majsmjöl
4 äggulor
5 äggvitor
1 citron
1 lime
För kompotten:
200 g frysta hallon
1 matsked Canderel Green
5 cl vatten

imprimir receta

Hem > Recept > Cheesecake med hallonkompott

Cheesecake med hallonkompott

Cheesecake med hallonkompott

För :
8 personer

Förberedelse:

Värm ugnen till 160°C (term. 5/6).

För kexbotten:

MangoSmula pepparkakorna och mariekexen med en stavmixer eller vanlig mixer tills du får ett relativt finmalet pulver.

Blanda sedan pulvret med det smälta smöret och vattnet.

Lägg blandningen i formen och tryck ner med hjälp av ett glas (botten).

Ställ den sedan i några minuter i frysen så att blandningen stelnar.

För cheesecake-krämen:

Blanda 4 äggulor i en skål med grädden, Canderel Green, majsmjölet, den bredbara osten och färskosten.

Tvätta citronen, riv skalet och blanda ner krämen.

Vispa upp de 5 äggvitorna med en elvisp och lägg försiktigt ner dem i den första blandningen.

Ta ut kexblandningen från frysen och häll blandningen i formen på kexblandningen.

Grädda i ugnen i 35 minuter i 160℃ (term. 5/6). Efter gräddningen, låt cheesecaken vila i 30 minuter i rumstemperatur.

För kompotten:

I kastrullen, koka upp vatten och Canderel Green och häll det sedan över de frysta hallon i en mixer.

Blanda till en relativt tjock vätska som en fruktkompott.

Kockens tips:

Du kan göra kompotten med aprikoser eller mango.

Zurück zu Rezepten