Chargement...

Chargement en cours

Stäng fönstret

Ingredienser

För pistaschdegen:
5 matskedar Canderel Green
60 g pistasch i pulver
60 g lättsmör
3 ägg
90 g mjöl
3 g bakpulver
För vaniljdegen:
5 matskedar Canderel Green
3 ägg
1 vaniljstång
90 g mjöl
80 g mandelpulver
60 g lättsmör
3 g bakpulver
För skogsbärskompotten:
200 g frysta skogsbär
1 matsked Canderel Green
5 cl vatten

imprimir receta

Hem > Recept > Tigerkaka med pistasch

Tigerkaka med pistasch

En tvåfärgad kaka för mellanmålet!

För :
8 personer

Förberedelse:

Värm ugnen till 200 °C (term. 6/7).

För pistaschdegen:

MangoSmält smöret

Vispa kraftigt äggen vita med Canderel Green, lägg till mjölet, bakpulvret och det smälta smöret.

Blanda och lägg till pistaschpulvret när blandningen är jämn.

För vaniljdegen:

Smält smöret

Skär vaniljstången i två delar på längden, skrapa ut fröna med en kniv och lägg dem i det smälta smöret.

Vispa kraftigt äggen vita med Canderel Green.

Lägg till mjölet, mandelpulvret, vaniljsmöret och bakpulvret.

Häll i blandningarna och växla mellan vanilj och pistasch. Dra en kniv diagonalt för att skapa ränder, sätt formen i ugnen i 35 till 40 min. 200 °C (term. 6/7).

Kontrollera gräddningen genom att sticka ner en kniv i mitten: bladet ska vara torrt.

För fruktkompotten:

I en kastrull, koka upp vatten och Canderel Green och häll det sedan över de frysta skogsbären i en mixer.

Blanda till en relativt tjock vätska, som en fruktkompott.

Kockens tips:

Baka den här kakan med hasselnötspulver istället för pistaschpulver, aprikosbitar eller jordgubbskompott. Den här kakan kan även serveras med en chokladsås.

Zurück zu Rezepten