Chargement...

Chargement en cours

Stäng fönstret

Hem > Stevia > Odling av stevia

Odling av stevia

Var produceras stevia?

Stevia är inhemsk i Sydamerika, Brasilien, Argentina och Paraguay. Klimatet med en genomsnittstemperatur på 25 °C, en höjd på 500 till 1500 m och sandjord är idealiskt för att odla denna växt. Idag kan man hitta steviaväxter i många länder, såsom Kina och Sydkorea.

Hur odlar man stevia?

Odlingen av stevia kräver manuellt arbete och ständig tillsyn; regn och sol är viktigt för tillväxten. Steviaväxten skördas tre till fyra gånger per år och skärs av 5 cm ovanför marken. När stammarna och bladen har tvättats, torkas stevians blad antingen i solen eller genom varmluftstorkar innan substansen Reb A extraheras och renas.

Finns det olika typer av stevia?

Det finns hundratals steviasorter. Varje planta är unik och innehåller en unik mängd steviolglykosider i sina blad.

Vad är Reb A?

Reb A, eller rebaudiosid A, är den sötaste komponenten i steviabladet. Denna söta substans är helt kalorifri, eftersom den inte absorberas av kroppen och inte innehåller några näringsämnen. Den är inte syntetisk och är inte heller resultatet av någon kemisk reaktion.

Hur produceras Reb A?

Hur produceras Reb A?
De torkade och malda bladen från växten behandlas med vatten för att Reb A ska kunna avskiljas och extraheras . Processen liknar den när man brygger te.

Rening och kristallisering :
Extraktet renas sedan för att få bort andra substanser än Reb A. Vattnet avlägsnas och Reb A kristalliseras, vilket resulterar i ett naturligt sötningsmedel vars höga reningsgrad (≥95 % Reb A) förbättrar smaken avsevärt.

Canderel green Vad är stevia?