- Förberedelsetid: 20 minuter
- Tillagningstid: 15-20 minuter
- Svårighetsgrad: 1
- Portioner: 8
Metod
1. Förvärm ugnen till 180C.
2. Smält kokosolja och mandelsmör tillsammans och rör ordentligt. Tillsätt kryddor, apelsinskal och vanilj.
3. Blanda havregryn, mjölk och ägg i en separat bunke och rör om tills det är helt blandat.
4. Häll i kokosoljan och mandelsmöret i havreblandningen. Tillsätt blåbären och blanda noggrant, utan att mosa bären.
5. Smörj en bakplåt (nonstick) med lite kokosolja och häll i blandningen. Gör det extra knaprigt genom att strö över blandade frön eller hackade nötter som avslutning.
6. Ugnsbaka vid 180C i 15-20 minuter tills kakan blivit fast och gyllenbrun. Blandningen ska fortfarande vara fuktigt i mitten.
7. Låt svalna och skär sedan i 8 bitar.
8. Placera tunna skivade apelsinbitar över som garnering.
Receptet är skapat av Lily Soutter i samarbete med Canderel®.
Ingredienser
200 g havregryn för gröt (inte helvalsade havregryn)
200 ml mellanmjölk (eller ett växtbaserat alternativ)
1 tsk vaniljpasta
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
Skal av en apelsin
2 ägg
20 g Canderel® Original
1 msk kokosolja, smält
1 msk mandelsmör – helst knaprigt
1/2 msk blandade frön som dekorering
2 handfullar blåbär