Stekt fläsk med äppelcider-relish - Sötad med Canderel® strö

Metod

1. Till relishen: placera alla ingredienser in en stor kastrull och låt långsamt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 20-25 minuter utan lock. Rör om emellanåt tills äpplena är mjuka och vätskan kokat bort.

2. Krydda under tiden fläskkotletterna och värm en stor stekpanna (nonstick). Spraya lätt på fläskkotlettens ena sida med sprayolja. Lägg sedan kotletten med den sprayade sidan ner i den heta stekpannan och stek varje sida i 2-3 minuter.

3. Häll över cidern, tillsätt Canderel och Worcestershiresås. Låt sjuda i 15-20 minuter. Fläskkotletten är klar när den är mör och vätskan har reducerats till cirka 6 matskedar.

4. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar, skeda över skyn från stekpannan och toppa med äppelrelishen (äppelröran).

5. Servera med haricots verts och färskpotatis.

338 kcal per portion

Ingredienser

Till relishen
3 dessertäpplen (skalade, kärnade och hackade)
1 medelstor röd lök (fint skuren)
3 msk Canderel strö
200 ml svag cider
2 msk äppelcidervinäger
3 tsk hackad rosmarin
Till kotletterna
4 x 140 g fläskkotletter
1 sprayolja
1 nypa salt och peppar
300 ml svag cider
2 tsk Canderel strö
1 tsk worcestershiresås