- Förberedelsetid 5 minuter
- Tillagningstid: 25 minuter
- Svårighetsgrad: 2
- Portioner: 4
Metod
1. Värm oljan i en kastrull och tillsätt lök. Stek på svag värme i 3-4 minuter, tills löken är mjuk. Krydda med havssalt och nymald svartpeppar. Blanda i chiliflingorna.
2. Rör i vitlök och stek i några sekunder innan du häller i linserna. Täck med tomatpuré och Canderel, rör om.
3. Häll nu i burktomaterna och buljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 25-30 minuter tills linserna är mjuka. Om du behöver fylla på med hett vatten så gör det lite i taget.
4. Smaka av och krydda om det behövs. Mixa om du vill med det behövs inte. Servera i djupa tallrikar och garnera med färsk persilja.
234 kcal per portion
Ingredienser
1 msk olivolja
1 lök (grovt hackad)
2 tsk torkade chilliflingor
1 vitlöksklyfta (krossad)
175 g delade röda linser (skölj noggrant)
1 tsk tomatpuré
1 msk Canderel strö
400 g burktomater (krossade)
1,2 liter grönsaksbuljong