- Förberedelsetid: 20 minuter
- Tillagningstid: 5 minuter
- Svårighetsgrad: 1
- Portioner: 8
Metod
1. Lägg kanelstång, muskotnöt och kryddpeppar i en hållbar plastpåse. Använd en träklubba för att krossa ingredienserna.
2. Häll över kryddorna i en medelstor stekpanna och värm upp till rökningspunkt. Avlägsna från värmen, låt svalna i 5 minuter och värm igen.
3. Tillsätt 250 ml vatten och 12 msk Canderel. Låt sjuda i 5 minuter. Sila ner i en skål. Låt svalna. Om möjligt, sikta genom bommullvävsduk eller ett kaffefilter för att fånga upp sedimentet.
4. Häll över kryddsirapen i en bringare, tillsätt rom, apelsinjuice och citronjuice. Tillsätt till sist mycket is och fruktskivorna.
5. Serveringstips: Gnid en apelsinskiva runt glaskanten. Blanda lite Canderel och mald kanel på ett tefat och doppa glasen i blandningen.
197 kcal per portion
Ingredienser
1 kanelstång
1 hel muskotnöt
1 tsk kryddpepparkorn
12 msk Canderel strö
150 ml mörk rom
600 ml osötad apelsinjuice
Juice från 3 citroner
Is
Citron- och apelsinklyftor som dekoration