- Förberedelsetid: 20 minuter
- Tillagningstid: 25 minuter
- Svårighetsgrad: 1
- Portioner: 6
Metod
Du behöver en muffinsplåt med sex hål fyllda med muffinsformar
1. Förvärm sugnen till 200C (180C i en varmluftsugn). Tillsätt mjöl, Canderel® Stevia, bakpulver och kryddor i en stor bunke och blanda.
2. Tillsätt russin, körsbär, äpple och apelsinskal och rör ihop. Blanda samman mjölk , yoghurt och ägg och häll i mjölblandningen.
3. Häll i apelsinjuicen och det smälta margarinet och vispa försiktig tills det är blandat. Skeda över smeten i formarna och grädda i cirka 20-25 minuter eller tills de jäst och är gyllenbruna.
4. Ta ut dina muffins ur ugnen och lägg dem på ett galler. Strö över Canderel® om du vill.
Tips: Muffins smakar bäst samma dag de gräddas och när de fortfarande är varma.
248 kcal per portion
Ingredienser
200 g självjäsande vetemjöl
2-3 tsk Canderel® Stevia strö
1 tsk silat bakpulver
En nypa mald kanel
En nypa nymald muskotnöt
2 tsk blandade kryddor
1 tsk mald ingefära
25 g sultanrussin
25 g glaserade körsbär, grovt hackade
1 dessertäpple, rivet
Rivet skal och juice från 1 apelsin
125 ml mjölk
100 ml fettsnål naturell yoghurt
2 ägg
75 g fettsnålt margarin